freshwind Читач
Зареєстрований: 01.09.2023 Повідомлень: 1
|
Додано: Пт Вер 1 11:13 Заголовок повідомлення: зайшов у кут ... |
|
|
Мені 47. Роки , троє дітей та вредновата дружина майже вбили в мені допитливого фотографа, яким я був 20 років тому... Тому потрібна порада...
Декілька років тому придбав Canon EOS 1100D. Фотографую найчастіше свою сім'ю в приміщенні та надворі на автоматі. В кращому випадку перемикаю режими, до ручних налаштувань майже не лізу. Додаткового спалаху не маю, бо не люблю якість фото із вбудованим спалахом. Найбільшими проблемами із кітовим обєктивом були темні і нечіткі фото людей в приміщенні в режимі без спалаху а також нечіткі фото людей загалом.
Років зо два тому придбав об'єктив Canon EF 50mm f 1.8 STM. Світосила допомагає при поганому освітленні, стало менше шумів, але не завжди є змога відійти достатньо далеко в приміщенні, щоб всі помістилися в кадр. Порадьте як вийти із ситуації. Розглядаю купівлю додаткового обєктиву (до 300$). Можливо до нього буде потрібний спалах із розсіяним світлом... Можливо вартує налаштувати якийсь із наявних режимів суто під фото декількох людей в погано освітленому приміщенні.
Вимоги до якості фото мінімальні - нормальне фокусування на людях (1-10 чоловік які не завжди стоять на однаковій віддалі від камери ), відсутність видимих шумів на екрані компа при перегляді без збільшення та природні кольори.
Дякую наперед. |
|
deman Читач
Зареєстрований: 11.05.2025 Повідомлень: 1
|
Додано: Нд Тра 11 19:02 Заголовок повідомлення: Re: зайшов у кут ... |
|
|
| freshwind написав(ла): |
Мені 47. Роки , троє дітей та вредновата дружина майже вбили в мені допитливого фотографа, яким я був 20 років тому... Тому потрібна порада...
Декілька років тому придбав Canon EOS 1100D. Фотографую найчастіше свою сім'ю в приміщенні та надворі на автоматі. В кращому випадку перемикаю режими, до ручних налаштувань майже не лізу. Додаткового спалаху не маю, бо не люблю якість фото із вбудованим спалахом. Найбільшими проблемами із кітовим обєктивом були темні і нечіткі фото людей в приміщенні в режимі без спалаху а також нечіткі фото людей загалом.
Років зо два тому придбав об'єктив Canon EF 50mm f 1.8 STM. Світосила допомагає при поганому освітленні, стало менше шумів, але не завжди є змога відійти достатньо далеко в приміщенні, щоб всі помістилися в кадр. Порадьте як вийти із ситуації. Розглядаю купівлю додаткового обєктиву (до 300$). Можливо до нього буде потрібний спалах із розсіяним світлом... Можливо вартує налаштувати якийсь із наявних режимів суто під фото декількох людей в погано освітленому приміщенні.
Вимоги до якості фото мінімальні - нормальне фокусування на людях (1-10 чоловік які не завжди стоять на однаковій віддалі від камери ), відсутність видимих шумів на екрані компа при перегляді без збільшення та природні кольори.
Дякую наперед. |
Хотів створити подібну тему але у мене 2000D та об'єктив Canon EF 85mm f/1.4 IS USM так тоже потрібно дуже далеко стояти від об'єкта якого фотографую. Бачу форум швидше мертвий аніж дивий) |
|
berges Читач
Зареєстрований: 10.11.2025 Повідомлень: 1
|
Додано: Пн Лист 10 04:07 Заголовок повідомлення: |
|
|
Якщо коротко, то в тебе абсолютно нормальна ситуація. Canon 1100D трошки старенький, плюс кітовий об’єктив темний, тому в приміщенні він просто не витягує. Твій 50 мм f/1.8 класний для портретів, але він тісний і не завжди зручний для групових фото.
Що можна зробити без великих витрат:
Візьми ширший світлий об’єктив.
Найкращий варіант за твої гроші це Canon EF-S 24mm f/2.8 STM або Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM.
24 мм дає якраз нормальний широкий кут у кімнатах, і світлосила f/2.8 достатньо рятує.
Подумай над зовнішнім спалахом.
Не для «в лоб»! Просто взяти недорогий Yongnuo і бити в стелю через розсіювач. Картинка буде м’якенька і без «міліцейського протоколу». Для сімейних фото це реально топ за свої гроші.
Трошки ручних налаштувань і буде щастя.
Для 1–10 людей:
• режим Av (Aperture priority)
• діафрагма f/2.8–4 щоб усі були різкі
• ISO 800–1600 на твоєму фотоапараті ще виглядає нормально
• якщо темно, то з зовнішнім спалахом взагалі не паритимешся
Фокусування.
Став одну точку фокусу, наводь на людину в центрі групи і роби кадр. Якщо всі на різній відстані — краще прикрити до f/4.
З твоїм підходом і мінімальними вимогами результат буде зовсім інший, чесно. Навіть не треба міняти камеру. |
|
juristkostya Читач
Зареєстрований: 17.01.2026 Повідомлень: 3
|
Додано: Сб Січ 17 11:22 Заголовок повідомлення: |
|
|
Понятно, что топикстартер вряд ли это прочитает, но ситуация типичная, поэтому, напишу:
Если у нас задача "нормальне фокусування на людях (1-10 чоловік які не завжди стоять на однаковій віддалі від камери )" - надо ориентироваться на достаточно закрытые диафрагмы, порядка 5,6, а в отдельных ситуациях и до 11. На таких диафрагмах все объективы работают практически одинаково (кроме совсем бракованных).
Поэтому, поиск светосильного объектива смысла не имеет, выход только в искусственном свете. Да, через рассеиватель, через потолок и прочие ухищрения, но другого пути нет.
Успехов |
|